Couscoussalade met limoen en walnoten

2 personen – 30-15 minuten – lunch

 

Ingrediënten:

1/4 bouillontablet met minder zout

1 paprika

150 gram volkoren couscous

8 takjes peterselie

1 limoen

gemalen koriander of kaneel

2 eetlepels olijfolie

40 gram walnoten

250 gram kerstomaatjes

 

Bereiding:

Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork de couscous los en laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af. Pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes.
Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, de olie en wat peper.
Meng dit met een vork door de couscous en laat het afkoelen.
Maak de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Meng de groente en de peterselie door de couscous.
Maak de couscous op smaak met peper, limoensap en wat gemalen koriander of kaneel.
Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de salade.

 

Voedingswaarden per persoon                                                                                      

Energie

570

Kcal

Eiwit

15

gram

Koolhydraten

65

gram

 

Waarvan suikers

10

gram

Vet

25

gram

 

Waarvan verzadigd vet

3

gram

Vezels

10

gram

Zout

<0,1

gram

Foto & recept: Voedingscentrum