Gevulde taco's met salsa

2 personen –15-30 minuten – hoofdgerecht            

 

Ingrediënten:

4 tomaten

1 eetlepel olie

1 kleine Spaanse peper

Paprikapoeder

Stuk komkommer

Chilipoeder

1 bosuitje

4 tacoschelpen

1 eetlepel citroensap

4 eetlepels halfvolle yoghurt

1 kleine ui

40 gram geraspte 30+ kaas

1 teentje knoflook

 

1 rode paprika

 

1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 280 gram)

 Bereiding:

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Was het pepertje, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje fijn.

Was het stuk komkommer en rasp het grof.

Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.

Maak een pittige salsa van de tomaat, de komkommer, de peper, de uienringen en wat citroensap.

Warm de oven voor op 175o C.

Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.

Fruit de ui en de knoflook in de olie.

Voeg de kidneybonen toe met de stukjes paprika, het paprikapoeder, chilipoeder en 50 ml water. Lat dit 5 minuten zacht smoren.

Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.

Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt en de kaas erover. Geef de salsa erbij.

 

Voedingswaarden per persoon

 

Energie

410

kcal

Eiwit

25

gram

Koolhydraten

45

gram

 

Waarvan suikers

10

gram

Vet

10

gram

 

Waarvan verzadigd vet

4

gram

Vezels

20

gram

Zout

0,4

gram

Foto & recept: Voedingscentrum