
Kip met abrikozen
2 personen – 30+ minuten – hoofdgerecht
Ingrediënten:
50 gram gedroogde abrikozen | Cayennepeper |
6 aardappelen | 2 eetlepels vloeibare margarine |
Stukje gember (grootte van ½ duim) | 1 paksoi |
1 ui |
|
200 gram kipfilet |
|
1 theelepel kipkruiden zonder zout |
|
Bereiding:
Was de abrikozen en week ze 1-2 uur in water.
Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Schil het stukje gember en snijd het heel fijn.
Pel de ui en snijd hem in snippers.
Snijd de gewelde abrikozen in reepjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met kipkruiden en eventueel wat cayennepeper.
Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
Fruit de ui en de gember mee.
Voeg de abrikozen met wat van het weekvocht toe en stoof de kip in 10 minuten gaar.
Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen. Kook de paksoi in ca. 5 minuten gaar.
Geef de paksoi en de aardappelen bij de kip.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Gember is ook heerlijk in een verse thee, of in een wortelsoep!
Voedingswaarden per persoon
Energie | 470 | Kcal | |
Eiwit | 30 | gram | |
Koolhydraten | 55 | gram | |
| Waarvan suikers | 20 | gram |
Vet | 10 | gram | |
| Waarvan verzadigd vet | 2 | gram |
Vezels | 10 | gram | |
Zout | 0,4 | gram |