Krokant bakje met aardbeien

2 personen – 0-15 – nagerecht          

 

Ingrediënten:

2 kletskoppen

150 gram aardbeien

50 ml halfvolle biogarde  yoghurt

Bereiding:

Verwarm een koekenpan met een anti aanbak bodem op half hoog vuur. Druppel er een paar druppels water in.

Leg als het water gaat verdampen de kletskoppen in de pan.

Laat de koekjes een beetje zacht worden.

Neem de buigzame kletskoppen uit de pan en vouw ze als een tulp in 2 kopjes.

Laat de kletskoppen in de kopjes afkoelen en weer hard worden.

Maak de aardbeien schoon en snijd grote exemplaren in tweeën.

Vul de kletskopbakjes met de aardbeien en schep de yoghurt er op.

 

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

 

Voedingswaarden per persoon

Energie

60

kcal

Eiwit

2

gram

Koolhydraten

8

gram

 

Waarvan suikers

7

gram

Vet

2

gram

 

Waarvan verzadigd vet

1

gram

Vezels

1

gram

Zout

<0,1

gram

 

Foto & recept: Voedingscentrum

Tags: