Luchtige kruidenomelet met salade en brood

2 personen – 0-15 minuten – lunch / hoofdgerecht             

 

Ingrediënten:

Ijsbergsla

4 takjes selderij

250 gram kerstomaatjes

3 eieren

Azijn

2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

1 theelepel mosterd

2 eetlepels vloeibare margarine

1 eetlepel olijfolie

4 volkoren boterhammen

6 sprietjes bieslook

 

3 takjes peterselie

 

 

Bereiding:

Maak de groente schoon. Snijd de sla in repen en halveer de tomaatjes.

Klop een dressing van de wat azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olijfolie. Meng vlak voor het eten de dressing door de salade.

Was de kruiden en knip ze klein.

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.

Klop de eidooiers met wat peper glad.

Spatel het eiwit, de kruiden en de geraspte kaas door de dooiers.

Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en giet de helft van het eimengsel er in. Bak met een deksel op de pan de omelet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog. Bak op dezelfde wijze nog een omelet.

Snijd de omelet in punten, geef er volkorenbrood en de salade bij.

 

Voedingswaarden per persoon                                                                                      

Energie

475

Kcal

Eiwit

25

gram

Koolhydraten

35

gram

 

Waarvan suikers

7

gram

Vet

25

gram

 

Waarvan verzadigd vet

6

gram

Vezels

8

gram

Zout

1,4

gram

 

 

Foto & recept: Voedingscentrum