
Overnight oats met wortel en walnoten
2 personen – 0-15 minuten – ontbijt
Ingrediënten:
50 gram wortel (2 bospenen of stuk winterwortel) | stukje sinaasappelschil |
200 ml halfvolle melk | 6 halve walnoten |
60 gram havermout |
|
kaneel |
|
|
|
Materialen
Fijne rasp
Bereiding:
Was de wortel en rasp hem met een fijne rasp.
Verdeel de wortel over twee glazen.
Voeg per glas 150 ml halfvolle melk en 30 gram havermout toe.
Breng op smaak met een snufje kaneel.
Voeg een klein beetje geraspte of heel fijn gesneden sinaasappelschil toe.
Dek de glazen af en laat ze een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan.
Versier de oats de volgende dag met stukje walnoot.
Voedingswaarden per persoon
Energie | 240 | Kcal | |
Eiwit | 9 | gram | |
Koolhydraten | 25 | gram | |
| Waarvan suikers | 7 | gram |
Vet | 10 | gram | |
| Waarvan verzadigd vet | 2 | gram |
Vezels | 7 | gram | |
Zout | 0,1 | gram |
Foto & recept: Voedingscentrum