Overnight oats met wortel en walnoten

2 personen – 0-15 minuten – ontbijt

 

Ingrediënten:

50 gram wortel (2 bospenen of stuk winterwortel)

stukje sinaasappelschil

200 ml halfvolle melk

6 halve walnoten

60 gram havermout

 

kaneel

 

 

 

Materialen

Fijne rasp 

 

Bereiding:

Was de wortel en rasp hem met een fijne rasp.

Verdeel de wortel over twee glazen.

Voeg per glas 150 ml halfvolle melk en 30 gram havermout toe.

Breng op smaak met een snufje kaneel.

Voeg een klein beetje geraspte of heel fijn gesneden sinaasappelschil toe.

Dek de glazen af en laat ze een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan.

Versier de oats de volgende dag met stukje walnoot.

 

Voedingswaarden per persoon                                                                                      

Energie

240

Kcal

Eiwit

9

gram

Koolhydraten

25

gram

 

Waarvan suikers

7

gram

Vet

10

gram

 

Waarvan verzadigd vet

2

gram

Vezels

7

gram

Zout

0,1

gram

 

Foto & recept: Voedingscentrum

Tags: