Sinaasappel met gember

2 personen – 0-15 minuten – nagerecht

 

Ingrediënten:

3 kleine sinaasappels

 

1 bolletje gember

 

 

Bereiding:

Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.

Schil alle sinaasappels. Schil ze zo dik dat ook het witte gedeelte wordt weggehaald.

Snijd de sinaasappelparten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.

Snijd de gember heel fijn.

Meng het sap met de fijngesneden gember.

Schik de sinaasappelparten in schaaltjes en verdeel het sap met de gember er over.

 

Ingrediënten over:

Gember op siroop kun je in het gesloten potje in de koelkast bewaren. Gebruik een schone leopel om en bolletje gember uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. De gember is nog ongeveer 1 maand houdbaar.

 

Voedingswaarden per persoon                                                                                      

Energie

60

Kcal

Eiwit

1

gram

Koolhydraten

10

gram

 

Waarvan suikers

10

gram

Vet

1

gram

 

Waarvan verzadigd vet

0

gram

Vezels

2

gram

Zout

<0,1

gram

 

Foto & recept: Voedingscentrum

Tags: