
Sinaasappel met gember
2 personen – 0-15 minuten – nagerecht
Ingrediënten:
3 kleine sinaasappels |
|
1 bolletje gember |
|
Bereiding:
Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Schil alle sinaasappels. Schil ze zo dik dat ook het witte gedeelte wordt weggehaald.
Snijd de sinaasappelparten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
Snijd de gember heel fijn.
Meng het sap met de fijngesneden gember.
Schik de sinaasappelparten in schaaltjes en verdeel het sap met de gember er over.
Ingrediënten over:
Gember op siroop kun je in het gesloten potje in de koelkast bewaren. Gebruik een schone leopel om en bolletje gember uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. De gember is nog ongeveer 1 maand houdbaar.
Voedingswaarden per persoon
Energie | 60 | Kcal | |
Eiwit | 1 | gram | |
Koolhydraten | 10 | gram | |
| Waarvan suikers | 10 | gram |
Vet | 1 | gram | |
| Waarvan verzadigd vet | 0 | gram |
Vezels | 2 | gram | |
Zout | <0,1 | gram |
Foto & recept: Voedingscentrum